Польща готується денонсувати Стамбульську конвенцію
  • Чтв, 23/07/2020 - 15:05

Міністр сім’ї, праці та соціальної політики Республіки Польща Марлена Мальонг: Ми готуємося денонсувати Стамбульську конвенцію:

“Зараз у нас триває встановлений законом термін до кінця року, щоб висловити свою позицію. Ми будемо співпрацювати з Міністерством юстиції та Міністерством закордонних справ, перш за все, щоби підготувати закон і вжити відповідні кроки до певних змін, які слід запровадити, – сказала Марлена Мальонг, відповідаючи на питання в ефірі ТВ Trwam про конвенцію про запобігання та протидію насильству над жінками та домашньому насильству.

Коли інтерв’юер запитав, чи буде денонсована Стамбульська конвенція Польщею, міністерка сім’ї, праці та соціальної політики відповіла: “В Польщі вже протестували проти цього документу, була висловлена позиція, і ми готуємося до денонасації після консультування з Міністерством юстиції. Після чого законопроект буде переданий у парламент».

Раніше з критикою Стамбульської конвенції виступав заступник міністра юстиції Марцін Романовський: «Стамбульська конвенція говорить про релігію, як причину насильства над жінками, ми хочемо”. І це є неприйнятно – Романовський написав у Twitter в травні.

У четвер Християнський соціальний конгрес Марека Юрека та Інститут Ordo Iuris оголосили про збір підписів за громадянський проект “Так – для сім’ї, а ні – для гендеру”. Його мета полягає в тому числі у денонсації Стамбульської конвенції.