Польща: Суд оштрафував священника за те, що... не вигнав людей із церкви
  • Птн, 02/10/2020 - 13:58

Парафіяльного священника парафії Святої Родини в Пулавах, Польща, суд оштрафував за те, що в церкві під час Літургії було занадто багато людей, що, на думку судді, було порушенням коронавірусних обмежень.

Справа стосується Євхаристій, які відбулися в церкві 8 квітня та 13 травня цього року. Тоді існували обмеження щодо кількості осіб, які могли брати участь у Літургії. Анонімна особа по телефону повідомила поліцію, що занадто багато людей відвідує ці Літургії. Розпочали провадження, яке закінчилося судовим розглядом. Відповідно до вироку районного суду в Пулавах о. Ришард Вінярські має сплатити штраф 500 злотих та покрити витрати на судовий розгляд – 120 злотих.

Парафіяльний священник повідомив парафіян про цю справу на сайті парафії. У повідомленні також йдеться, що він не буде це коментувати і виконає вирок.

Парафіяни підтримують свого священника. Деякі з них запропонували покрити витрати, призначені судом, однак він вирішив, що заплатить сам, зі своєї кишені. Патріотичні організації та деякі представники місцевого самоврядування також висловили підтримку о. Ришарду. У своїх скаргах до суду вони пишуть, що роль парафіяльного священника полягає не в тому, щоб просити віруючих покинути храм. О. Ришард Вінярські сказав, що скоріше заплатить штраф, аніж заборонить вірним брати участь у Євхаристії.