Польська монахиня: у Буенос-Айресі теперішній Папа врятував хвору дівчинку
  • Суб, 16/03/2013 - 20:59

Польська монахиня Кароліна Фрак зі Згромадження сестер Воскреслого Ісуса вже 13 років є місіонеркою в Аргентині. Сестра Кароліна провадить один з католицьких сиротинців  Буенос-Айреса. Свого часу теперішній Папа Франциск, будучи Архиєпископом аргентинської столиці, в часі своїх пасторальних відвідин психіатричної лікарні зустрів там дівчинку-сироту. Це були звичайні його активності, як архипастря Буенос-Айресу. Кардинал Бергольйо часто відвідував бідні квартали міста, лікарні, доми престарілих, сиротинці – він регулярно з’являвся там, де його найбільше потребували.

«Це була 12 річна дівчинка з психічними проблемами, яка не мала сім’ї і вже півроку перебувала в клініціі» – пригадує сестра Кароліна – «Кардинал зателефонував у наш сиротинець і розмовляв зі мною. «Я дуже прошу сестер, щоб ця дівчинка після лікування залишилась у вас, щоб вона могла розпочати нормальне життя» – прохав кардинал. Кардинал обіцяв, що допоможе чим тільки може, усвідомлюючи, що сиротинець не є найкращим місцем для дитини з психічними проблемами. Але в нього було переконання, що дитина зможе в майбутньому нормально функціонувати. І, справді, так воно і сталося. Через півтора місяця від моменту, коли дівчинка прийшла в наш сиротинець, вона вже не мусіла вживати ліки й функціонувала цілком нормально, як і всі діти у сиротинці. Зараз вона живе у сім’ї, яка її удочерила. І знову й тут кардинал сам пошукав їй відповідну сім’ю».

Сестра Кароліна дуже тішиться, що саме кардинала Бергольйо обрано Наступником св. Петра.

«Він завжди їздив громадським транспортом. Відвідував найубогіших, завжди був з ними, відправляв для них Літургії. Після богослужіння він завжди залишався, щоб порозмовляти з людьми. Він мав звичай стати в дверях церкви, щоб особисто попрощатися з усіма, хто взяв участь у Літургії, та їх вислухати. Він завжди був у глибокій молитві в часі богослужінь – це можна було бачити. У ньому впізнавалася людина молитви. Він своїм поглядом умів давати надію. Думаю, що це не була надія тільки для Аргентини, але для цілої Латинської Америки. Найбідніші потребують такої надії, надії яка здатна змінити життя» – розповідає сестра про буенос-айреське життя теперішнього Папи.

За матеріалами www.bitno.net