Польські богослови виступили проти негідного ставлення до Бенедикта XVI
  • Пон, 14/02/2022 - 13:14

Польські богослови висловились з приводу нападів на Бенедикта XVI. В опублікованому листі вчені наголосили, що закидання Папі-емеритові звинувачень у приховуванні педофільських афер є несправедливим. «Ми визнаємо незвиклу велич богословського дискурсу Бенедикта XVI і вимагаємо шанувати повагу Людини, котра завжди рішуче боронила Божество Ісуса Христа у секуляризованому світі, а таким чином і кожну людську істоту», - пишуть автори листа.

«Польські богослови виступають проти негідного ставлення до Бенедикта XVI і усіма силами єднаються з Папою-емеритом, котрий має незломну моральну позицію, свідчення якої неустанно давав впродовж університетського, єпископського та папського служіння», - йдеться у листі польських богословів.

Цей документ став черговою відповіддю на закиди у прикриванні педофільських афер з боку Папи-емерита, які, начебто відбувались в час, коли Йозеф Ратцінґер вершив служіння мюнхенського єпископа.

Серед підписантів листа польських богословів є президія Комітету богословських наук Польської академії наук, правління Польського товариства богословів духовності, правління Польського Маріологійного товариства та багато інших.