Польські католики: Солідарні з Україною
  • Нед, 26/01/2014 - 02:45

У неділю 26 січня у костелах Вроцлавської Архиєпархії вірні будуть молитись за те, щоб конфлікт на Україні був вирішений в дусі справедливості, любові і миру.

Як написано у зверненні Архиєпископа Юзефа Купного до всіх священиків Архиєпархії, молитва вроцлавської Церкви є виразом солідарності з українським народом. Також вона є особливим знаком зв’язку з українською Церквою, яка 26 січня проведе як день молитви в наміренні тих, які загинули під час останніх протестів, в наміренні їх родин, поранених і всіх, хто надає допомогу.

Подаємо повний текст звернення:

У зв’язку з важкою суспільно-політичною ситуацією, у якій останнім часом знаходиться український народ, Вроцлавська Митрополича Курія просить достойних отців включити до Загальної Молитви під час всіх Літургій, які будуть відправлятись завтра, наступне намірення:

Боже, Подателю Миру,

Перед лицем загроз, які сьогодні стоять перед близьким нам українським народом, просимо Тебе, зроби людей, відповідальних за його долю, здатними у дусі справедливості, любові і миру намагатись розв’язати наболілі проблеми.

Тебе просимо…

З волі Митрополита молитва вроцлавської Церкви є виразом солідарності з українським народом. Також вона є особливим знаком зв’язку з українською Церквою, яка 26 січня проведе як день молитви в наміренні тих, які загинули під час останніх протестів, а наміренні їх родин, поранених і всіх, хто надає допомогу.  

За матеріалами: http://wroclaw.gosc.pl