Польський президент може підписати законопроект, покликаний захищати від ЛГБТ учнів шкіл
  • Пон, 21/02/2022 - 21:57

Польський президент Анджей Дуда вирішить долю поправок до освітнього законодавства, метою яких є захистити польських школярів від пропаганди неурядових організацій, зокрема розбещення в рамках «сексуальної освіти», а також нав’язування ЛГБТ-ідеології.

Йдеться про так званий «закон Чарнека» (Lex Czarnek) – законопроект, ініційований польським міністром освіти Пшемиславом Чарнеком. Як інформувала «Політична теологія», міністр анонсував законодавчі зміни ще в липні минулого року.

Сейм відхилив заперечення Сенату проти «закону Чарнека». Тепер згідно з чинною законодавчою процедурою рішення про його прийняття залишається за президентом.

Ініціатива Чарнека покликана, зокрема, не допускати до шкіл пропагандистів ЛГБТ із неурядових організацій, посилюючи повноваження працівників пробації, які мають здійснювати відповідний нагляд і контроль. Також він захищає права батьків стосовно сексуального виховання власних дітей.

У нещодавньому інтерв’ю Чарнек сказав, що одним із сумнівів Анджея Дуди щодо законопроекту є те, що у разі зміни у Польщі влади його механізмами зможуть користуватися ліво-ліберальні політики – передбачені законом інструменти контролю будуть використовуватися для недопущення до шкіл ініціатив консервативно-патріотичного спрямування.

Також слід пам’ятати про схильність Анджея Дуди до компромісів.

На вівторок, 22 лютого, у польського президента запланована серія зустрічей-консультацій щодо законопроекту.

Анджей Дуда має прийняти рішення до 3 березня. Однак, згідно з висновками видання «Rzeczpospolita», він швидше за все вирішить долю законопроекту упродовж тижня, інформує Політична Теологія.