Польський сейм прийняв резолюцію щодо святкування канонізації Івана Павла II
  • Чтв, 24/04/2014 - 18:07

«Напередодні канонізації Папи Івана Павла II, глави Вселенської Церкви і великого поляка, польський сейм висловлює йому вдячність і повагу», – йдеться в резолюції. За її прийняття проголосували 380 депутатів, проти 34, два члени утрималися.

Депутати написали в резулюції: «Дев'ять років тому, кілька днів після смерті Папи Івана Павла II, депутати і сенатори зібралися на урочистих зборах і віддали йому належне, називаючи його проповідником Євангелія Ісуса Христа, великим моральним авторитетом, батьком і вчителем, а також «людиною миру і надії», «найважливішим з отців польської незалежності». Польський сейм вважає, що ці визначення не втратили актуальності».

В ухвалі також йдеться про те, що «польський сейм сподівається, що канонізація Святішого Отця Івана Павла II буде для всіх поляків нагодою для радісного та солідарного святкування, заохоченням до глибокого пізнання його інтелектуальної та духовної спадщини, а також підтримкою і продовженням його справи. Польський сейм закликає всіх членів національної спільноти гідно відзначити цю подію», – йдеться в ухвалі.

За матеріалами: radiomaryja.pl