Полтавські діти готують подарунок для греко-католиків Німеччини, які допомагають військовому шпиталю
  • Птн, 31/03/2017 - 11:25

З 26 по 31 березня у Полтаві при Молодіжному центрі УГКЦ парафії Пресвятої Тройці проходить табір «Канікули з Богом».

«Канікули з Богом» — парафіяльна ініціатива, яка допомагає дітям розпізнати таланти, стати креативнішими та винахідливішими.

Одна з головних цілей проекту — допомогти підростаючому поколінню поглибити розуміння суспільних істин, переосмилити свою християнську ідентичність. 

Волонтер Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві Ірина Верига говорить, що такі ініціативи під час шкільних весняних канікул — добра нагода творення родинної атмосфери та розвитку парафії:

— Це також нагода допомогти дітям ставати свідомими та активними громадянами нашої країни.

Заходи завершаться у п’ятницю. У програмі передбачено багато майстер-класів та інтелектуальних ігор. Організатори запланували один день табору зробити екологічним — діти відвідають Харків та сучасний екопарк.

Також діти готують спеціальний музичний подарунок для греко-католиків з Ганновера (Німеччина), які на початку березня надають гуманітарну допомогу для Полтавського військового шпиталю. 

Настоятель Свято-Троїцького храму УГКЦ, отець Юрій Кролевський пояснює, що у такий творчий спосіб діти хочуть показати друзям з Ганновера вдячність за солідарність, яку вони проявили до полтавських захисників від початку бойових дій на Донбасі:

— Вірю, що таке свідчення вдячності укріпить їх усіх у тій важкій волонтерській роботі, яку вони провадять у Німеччині.

Нагадаємо, що греко-католики з Ганновера від початку військового конфлікту через БФ «Всесвіт» кілька разів передавали гуманітарну допомогу для Полтавського військового шпиталю. Це функціональні ліжка, тумбочки та медичне обладнання, а також одяг, який розповсюдили серед постраждалих від війни.