Полтавські греко-католики передали светри та теплі шкарпетки до зони проведення ООС
  • Втр, 13/11/2018 - 12:34

13 листопада прихожани храму Пресвятої Трійці УГКЦ передали три мішки зі светрами та понад 30 пар теплих шкарпеток до зони проведення ООС.

Від початку військових дій на Донбасі полтавські греко-католики розпочали збір теплих речей та харчів для військових, а також для усіх, хто постраждав внаслідок бойових дій на Сході. 

Пенсіонерка та парафіянка УГКЦ Катерина Якименко вдень в’яже теплі шкарпетки, вкладаючи у цю працю вільний час та кошти. Жінка, незважаючи на похилий вік, намагається послужити нашим воїнам та усім тим, хто постраждав від наслідків війни: 

— Для мене така праця, — служіння нашим братам та сестрам на Сході нашої країни, які стали жертвами військового протистояння.

Настоятель Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві та голова Благодійного Фонду «Всесвіт», отець Юрій Кролевський розповідає, що відповідно до церковного вчення саме служіння ближньому виражає внутрішню природу Христової Церкви та виявляє наскільки «живою» є та чи інша парафія:

— Розуміємо та усвідомлюємо, що життя парафіяльної спільноти — не лише слухання Божого Слова, спільна молитва та участь у Святих Таїнствах, а й служіння нашому ближньому, тому, кому необхідна наша підтримка.

Слід зазначити, що кожного тижня парафіяни храму збирають пожертви для українських воїнів, переселенців та для тих, хто перебуває у якійсь життєвій потребі. 

Тарас Подоляк

Співзасновник БФ «Всесвіт» та парафіянин Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві Тарас Подоляк говорить, що через благодійний фонд, який був створений як відповідь на виклики тогочасних подій в Україні у 2013-14 роках, вже пройшло багато допомоги для потребуючих:

— Нещодавно ми роздали понад 15 тонн гуманітарної допомоги, яка надійшла від наших українців греко-католиків з Ганновера. Це були функціональні ліжка, тумбочки, матраци та медичне обладнання для військового госпіталя та інших медичних закладів у Полтаві.

Прес-служба БФ «Всесвіт»