Поляки «усиновлять» семінаристів-місіонерів
  • Втр, 17/09/2013 - 00:23

1 жовтня, в день спомину св. Терези від Дитятка Ісуса – покровительки місій, стартує загальнопольська акція «AdoMiS» (Адоптуй місійних семінаристів). До акції можуть долучитися як окремі особи, так і парафіяльні чи спільнотні групи.

«AdoMiS» – це молитовна акція, ціллю якої є духовна і матеріальна підтримка клериків, що навчаються в семінаріях чи новіціатах на місійних теренах. Ініціатори прагнуть створити родину осіб, які спільно будуть допомагати майбутнім священикам і богопосвяченим особам. Особливу підтримку вони хочуть скерувати до двох семінарій: св. Івана Марії Віаннея в єпархії Мораманга на Мадагаскарі, а також св. Августина в єпархії Іквітос в Перу.

До акції можна долучитись через щоденну молитву за «усиновлених» семінаристів або через фінансову підтримку. Кошти можна передати одноразово в довільній сумі або задекларувати щомісячний внесок від окремої особи чи групи.

Папська Справа св. Апостола Петра в центрі своєї діяльності ставить турботу про осіб, покликаних до священства і богопосвяченого життя в молодих Церквах на місійних теренах. Понад 120 років вони духовно і матеріально підтримують семінаристів і кандидатів до монаших чинів в місійних країнах, а також підтримують будівництво і утримання семінарій і формаційних будинків на місіях. Зокрема вони опікуються 800 семінаріями (73 000 семінаристів) і 6550 новиками.

За матеріалами wiara.pl