Поляки збирають гроші для тих, хто прибуде до Кракова зі Сходу
  • Нед, 22/05/2016 - 13:35

Задіяний до липневих Світових днів молоді у Кракові, за участю папи римського Франциска, проект «Квиток для Брата» вже наповнився мільйоном злотих.

Кошти будуть витрачені на прибуття до Кракова молодих людей з 13 країн колишнього Радянського Союзу. Адже, основний пакет послуг, який необхідно буде викупити учасникам Світових днів молоді коштує майже 700 злотих, тобто 156 євро, що набагато більше, ніж місячна зарплата в Україні, Білорусі чи в Казахстані.

Пакет А передбачає покриття перебування у столиці Малопольського воєводства з 26 по 31 липня – харчування, нічліг, користування транспортом та наплічник прочанина. На сьогодні до Крайового бюро Днів молоді вже зголосилося 100 груп зі Сходу, у яких зареєстровано 4 тисячі 200 пілігримів. Як наголосив директор Крайового бюро Світових днів молоді, священник Кшиштоф Дукєльський необхідно зібрати ще стільки ж грошей, аби в сумі це було 2 мільйони злотих.

Сам проект «Квиток для Брата» придумали польські волонтери, які багато разів брали участь у Світових днях молоді у різних країнах. Акцію «Квиток для Брата» можна підтримати увійшовши на інтернет-сторінку www.biletdlabrata.pl 

Священник Кшиштоф Дукєльський ще раз звернувся до громади, аби підтримала збір коштів для прочан, в тому числі й, з України.