Помер кардинал Луїджі Де Маджістріс: життя, віддане таїнству сповіді
  • Чтв, 17/02/2022 - 10:39

Вислужений Верховний Про-Пенітенціарій майже до останніх років свого життя уділяв Святу Тайну Примирення. Він був найстаршим італійським кардиналом.

Архидієцезія Кальярі, що на італійському острові Сардинії, повідомила про те, що вночі, 16 лютого 2022 р., на 96-му році життя перестало битися серце кардинала Луїджі Де Маджістріса, Вислуженого Верховного Про-Пенітенціарія.

«Архиєпископ Кальярі Джузеппе Батурі разом з усією дієцезальною спільнотою, спогадуючи із захопленням і вдячністю насичене апостольське служіння кардинала Де Маждістріса, підносить до Господа щирі молитви, аби Він прийняв цього Свого вірного слугу в небесному Єрусалимі та приніс утішення родичам і всім тим, які втішалися його дружбою протягом земного життя», – читаємо у повідомленні архидієцезії.

Біографічна довідка

Луїджі Де Маджістріс народився у Кальярі 23 лютого 1926 року. Після філософських студій в Університеті Кальярі, вступив до Римської Семінарії та 12 квітня 1952 року прийняв пресвітерське рукоположення в катедральному соборі рідного міста. Після років душпастирського служіння на батьківщині і виконання різних обов’язків у Ватикані, 1979 року отець Луїджі був призначений Регентом Апостольської Пенітенціарії. Папа Іван Павло ІІ 1996 року призначив його титулярним єпископом Нови, а 22 листопада 2001 року – Верховним Про-Пенітенціарієм, надавши архиєпископську гідність. Він очолював Апостольську Пенітенціарію до 4 жовтня 2003, коли Папа прийняв зречення в зв’язку з досягненням граничного віку.

Завершивши служіння в Трибуналі Римської Курії, що займається питаннями, пов’язаними із Таїнством Покаяння, архиєпископ Де Маджістріс сповідав у деяких римських парафіях. Повернувшись 2010 року на батьківщину, доки дозволяло здоров’я, уділяв Таїнство Покаяння в катедральному соборі Кальярі.

У Колегії Кардиналів

Папа Франциск ввів його до Колегії Кардиналів 14 лютого 2015 року. На момент смерті кардинал Луїджі Де Маджістріс був найстаршим італійським кардиналом. Після його відходу Колегія Кардиналів нараховує 213 членів, між якими 119 з правом брати участь у Конклаві.