Понад 150 тисяч бразильців взяли участь в месі з нагоди 300-річчя віднайдення Апаресидського образу Богоматері
  • Птн, 13/10/2017 - 18:40

Щонайменше 155 тис. католиків взяли участь в урочистій месі в храмі, де зберігається фігура Богородиці з Апаресиди - покровительки Бразилії.

Велика кількість паломників пояснюється тим, що 12 жовтня в Бразилії відзначається найважливіше релігійне свято - День Апаресидської Богоматері. Він є загальнонаціональним вихідним. Цього року урочистості стали особливо масштабними, тому що з моменту віднайдення статуї Діви Марії, що отримала назву Апаресидської, виповнилося 300 років.

На знімках, опублікованих в бразильських ЗМІ і соцмережах видно, що черга до головної католицької святині південноамериканської країни розтягнулася на багато кілометрів. Деякі прочани пройшли частину шляху до статуї на колінах. Тих, хто встиг  потрапити на територію храму до середини дня, чекав сюрприз - Папа Римський Франциск записав на португальській мові звернення до паломників. Воно було показано на двох величезних екранах перед входом в базиліку.

"Не дайте смутку перемогти себе. Довіртеся Богу. Бразилії сьогодні потрібні чоловіки і жінки, повні надії і тверді в своїй вірі, які доведуть, що любов і солідарність сильніше і світліше, ніж тьма егоїзму і корупції", - сказав понтифік, торкаючись, очевидно, резонансних корупційних скандалів що потрясли Бразилію. "Християнин не може бути песимістом", - зазначив Папа, додавши, що він сумує за Бразилією.

Своє звернення до бразильських віруючих записав і президент країни Мішел Темер. "Давайте дивитися в майбутнє з вірою і надією, а також робити свою роботу. Скоро з'являться результати, які принесуть мир і прогрес всьому бразильському народові", - сказав глава держави.