Понад 200 ченців-василіян пройшли сертифікований курс для духовенства «Зцілення ран війни»
  • Втр, 17/10/2023 - 14:43

12 жовтня 2023 р. Б. у Брюховицькому василіянському монастирі св. Йосифа завершився IV блок освітньої програми для ченців Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні «Зцілення ран війни», яка створена Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я у партнерстві з Інститутом психічного здоров’я Українського католицького університету. До проходження триденних курсів, перший блок яких стартував 26 вересня, долучились також ієромонахи Провінції святого Миколая в Україні.

Мета сертифікованої освітньої Програми – надання необхідних знань перед новими воєнними викликами. За словами Голови комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я с. Севастіяни Карвацької, ЧСВВ, ця програма спрямована на духовенство УГКЦ, серед якого монашество відіграє важливу роль, позаяк зранені люди часто горнуться до монастирських храмів.

Освітня програма «Зцілення ран війни» включала 3 теми, які розкривають фахівці напрямків: психічне здоров’я, богослов’я /соціальна наука Церкви та душпастирський супровід. Наприкінці кожного блоку учасники програми складали підсумкове тестування та отримали сертифікат про завершення даного курсу. Всього навчання успішно завершили 258 ченців.