Понад 6,6 млн. людей відвідали події у Ватикані за участю Папи Франциска
  • Птн, 03/01/2014 - 12:06

Приблизно 6,6 млн. людей відвідало події у Ватикані за участю Папи Франциска з початку його понтифікату у березні. З них понад 5,5 млн. відвідали Ватиканські музеї. Працівники б’ють на сполох.

Папський двір у середу опублікував статистику, яка базується на кількості квитків, виданих для папських подій, а саме: генеральна аудієнція, Меси і приватні аудієнції.

У комюніке сказано, що дані базуються також на кількості людей на подіях, де квитки не використовуються, таких як: щотижневий «Ангел Господній» або «Царице Неба» й інші урочистості на площі святого Петра.

Вказані цифри не включають у себе натовпи людей, які збиралися, щоби побачити Папу під час його поїздки до Бразилії, Ассизі, Лампедузи й інших подій в Італії і в Римській дієцезії.

Популярність Папи Франциска також вплинула на Ватиканські музеї. У 2013 році музеї відвідало понад 5,5 млн. осіб. Такий великий наплив людей становить серйозну загрозу експонатам. Вони потребують постійної охорони і збереження, а це вимагає більших фінансових витрат. Про це розповідає директор музеїв проф. Антоніо Паолуччі. Він прогнозує, що у цьому році відвідувачів може бути ще більше. Особливого напливу туристів він очікує на Великдень і на канонізацію Йоана Павла ІІ і Йоана XXIII.

Проф. Паолуччі сказав, що цьогорічним пріоритетом є забезпечення Сікстинської капели. Ця праця триває вже три роки. У травні буде доставлена спеціальна апаратура, яка очищуватиме повітря у капелі і буде підтримувати потрібний рівень вологості, мінімалізуючи негативний вплив відвідувачів.

Джерело: www.catholic-media.org