Понад дві тисячі дітей українських воїнів отримали подарунки від своїх однолітків з діаспори
  • Втр, 26/12/2017 - 14:00

Впродовж року хлопці та дівчата з 11 країн, де діють осередки ГО “Спілка української молоді”, збирали кошти та подарунки, щоб сформувати гостинці-миколайчики для своїх ровесників з України. Так вони підтримують родини українських військових та родини полеглих бійців. Акція “Теплом зігріємо серця” відбулася у різних куточках України – Львів, Тернопіль, Дніпро, Київ, Луганська область –  і охопила понад 2 тисячі діток.

У Львові акція пройшла 25 грудня у храмі святої Софії Українського католицького університету.  Її вже четвертий рік поспіль організовує Львівський осередок Спілки української молоді в Україні. Представники СУМу вручили 248 подарунків, які передали маленькі українці з діаспори для своїх однолітків у Львові та з області, батьки яких воюють на Сході України.

У подарунках, які дітям з України підготували їх ровесників з діаспори, – рюкзачки, одяг, взуття, канцелярське приладдя, книжки, іграшки та солодощі. А головне – щирі побажання здоров’я, достатку, злагоди та миру! “Кожен подарунок іменний, його за кордоном формували заздалегідь, знаючи вік і стать дитини, – розповідає співорганізатор акції, голова крайової управи СУМ в Україні Андрій Фендик. – Перелік родин допомагали складати друзі організації та військові капелани, також маємо вже контакти сімей з попередніх років. Акція “Теплом зігріємо серця” – це наша скромна подяка тим воїнам, які щодня захищають нашу державу на війні. Така ініціатива ще один доказ того як українці гуртуються навколо спільної доброї справи”.

“Цього разу ми отримали подарунок з Америки, в рюкзачку було стільки всього потрібного і корисного, що мама більше тішилась, ніж дитина, –  ділиться враженнями Ольга Кептанар, сумівка та дружина учасника АТО. Її донечка Вікторія вже третій рік поспіль отримує подарунок у рамках акції “Теплом зігріємо серця”.  – Дякуємо організаторам цієї чудової акції та всім-всім, хто не забуває про діточок учасників АТО. Сьогодні ви зігріли та розтопили наші серця”.  

Додамо, що Спілка української молоді регулярно проводить заходи для підтримки родин українських військових – у 2016 році діти українських бійців мали нагоду таборувати разом із сумівцями у Бельгії, а у 2016-2017 – з сумівцями у Франції та на сумівській оселі «Тарасівка» у Великій Британії. Також було організовано благодійні табори: «Ми – Україна» для 160 дітей, батьки яких задіяні в АТО, а також для юних українців-переселенців зі Сходу. У 2017 році 120 дітей цих ж категорій взяли участь у виховно-відпочинковому таборі «Дерево роду».

Довідка

Спілка української молоді – молодіжна виховна організація займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна». Спілку засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині, з того часу організація поширює свою працю у 10 країнах світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії. В основі виховної системи СУМу є теоретичні напрацювання Григорія Ващенка – відомого українського педагога, який вперше розробив систему національного виховання.

Прес-служба Львівського осередку СУМ в Україні