Понад сто дітей молилися Хресну дорогу в храмі святого Йосафата м. Коломиї
  • Птн, 30/03/2018 - 09:09

28 березня понад сто дітей з Коломийської спеціалізованої школи № 1 молилися Хресну дорогу в храмі святого Йосафата. Учні третіх класів, використовуючи вивчені напам’ять слова глибоких переживань терпінь Ісуса Христа, дерев’яний хрест, свічі, квіти, страждальні пісні, мультимедійну дошку, провели чотирнадцять стацій відкупительної Жертви Спасителя.

З особливим піднесенням слухали своїх дітей батьки, дідусі й бабусі, хресні батьки, а також братики і сестрички. Поряд з роздумуваннями стацій Хресної дороги діти просили Бога про мир в Україні, своїх рідних і справжнє християнське життя між людьми. Допомогли дітям провести спільну і творчу молитву вчителі: Віра Мельник, Леся Волощук, Надія Розметанюк. Після розважань стацій школярі уквітчували хрест і терновий вінець із патріотичною стрічкою та залишали запалені вогні свічок.

Прилучилися і підтримали всіх присутніх священики – о. парох Володимир Касіян та сотрудники: о. Василь Перцович і о. Ярослав Врублевський. “Щасливий сьогодні день для батьків, рідних та близьких, бо ви побачили своїх прекрасних і мудрих дітей, бо вони наполегливо і терпеливо молилися. Цією спільною молитвою ви просили дарів від Отця Небесного. Призиваю Боже благословення, щоб ви були мудрими і мали щасливу долю”, – сказав о. Володимир і подякував вчителям за добру підготовку дітей.

На завершення всі присутні проспівали церковний гімн “Боже, великий, єдиний, нам Україну храни” і  зробили спільну світлину. Вчителі звернулися до священиків з проханням про молитву за дітей, батьків та педагогічний колектив школи.