Понтифік привітав дослідників спадщини імператора Костянтина
  • Пон, 23/09/2013 - 23:22

Папа Франциск привітав учасників Міжнародного конгресу з християнської археології на тему "Костянтин і його нащадки. Новизна Костянтина, її коріння і розвиток".

Форум проходить 22-28 вересня в римському Патристичному інституті "Августиніанум" з нагоди 1700- річчя прийняття Міланського едикту − документу, яким імператор Костянтин проголосив релігійну свободу на території Римської імперії.

У заході беруть участь близько 300 дослідників з 31 країн світу.

У посланні, направленому до них від імені кардинала Держсекретаря Тарчізіо Бертоне, Папа висловив подяку за вивчення цієї теми, "яка має велике історичне і культурне значення, особливо для фундаментальної цінності релігійної свободи". Відкриваючи форум, префект Конгрегації католицької освіти кардинал Зенон Грохолевський нагадав, що минуло 1700 років відтоді, як "Костянтин офіційно поклав край всім релігійним переслідуванням і дозволив християнству вільно розвиватися в римському суспільстві й таким чином стати одним з головних джерел сьогоднішньої західної цивілізації".

"Мене вражає, що в той час були побудовані значні християнські базиліки великих розмірів, які свідчать, наскільки була сильною Церква під час жорстоких переслідувань. Будемо сподіватися, що сьогоднішні переслідування християн, які здійснюються різними способами, посприяють зміцненню та становленню віри", − побажав кардинал Грохолевський.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va