Попри переслідування, християн в Непалі стає все більше
  • Срд, 07/12/2016 - 18:07

З того часу, як у 2008 році в Непалі було прийнято демократію, християнство там почало розвиватись. До того, як було покінчено з абсолютною монархією, християнським місіонерам було заборонено в’їжджати в країну.

Як повідомляє сайт persecution.org, вже зараз в країні є понад 8 тисяч церков і більше мільйона навернених. Звичайно, що цей розвиток не проходить без перешкод. Християни Непалу часто відчувають дискримінацію, а часами і переслідування за їх віру. Минулого року, після голосування за те, щоб країна залишилась світською демократією, а не стала індуїстською нацією, на три церкви відбулись напади.

Слід зазначити, що один із наступників довгоправлячої монархії в Непалі, М.Дж. Шах, зараз одружений з християнською жінкою і розповідає, що його з дитинства вчили, що християнство – лише для нижчої касти. Коли він навернувся в християнство у 2005 році, його родина спочатку відреклась від нього, поки не побачили позитивних змін в його поведінці.

Групи меншин, такі як даліти і кірати, перейшли в християнство після того, як Непал перейшов на світську демократію в 2008 році. Відповідно до даних Федерації національних християн в Непалі, даліти становлять 60 відсотків усіх віруючих в країні.