Попри політичну напругу, кількість паломників до Святої Землі зростає
  • Чтв, 08/02/2018 - 11:17

Незважаючи на те, що перенесення американського посольства до Єрусалиму викликало регіональну політичну напругу впродовж останніх місяців, кількість християнських паломників до Святої Землі зростає.

Лише минулого місяця Єрусалим відвідало 770 зареєстрованих груп, близько 26 тисяч осіб. У цей же період минулого року кількість груп паломників становила 529, а в січні 2016 – 390. Ці статистичні дані подає Ізраїльський християнський інформаційний центр.

Як розповів для CNA один американський священик, котрий днями супроводжував групу молоді до Святої Землі, паломництво пройшло спокійно, жодного впливу політичної напруги він не відчув.

Диякон Маронітського патріархату в Єрусалимі, Собі Махул, розповів, що зріст кількості паломників розпочався наприкінці 2017 року: «В період між листопадом і серединою грудня було так багато паломників, що вперше нам довелось поселити їх в Хевроні, майже 30 км на південь від Вифлеєму».

За його словами, відбувся значний зріст кількості паломників з Китаю, Росії та Східної Європи.

Собі Махул додав, що мирна реакція в Палестині на перенесення посольства США з Тель-Авіву до Єрусалиму переконала паломників, що Ізраїль – безпечне місце для подорожей. Більшість людей регіону хочуть миру і усвідомлюють собі економічну перевагу від паломництв.