Популярний британський політик-консерватор: Я – католик і повністю підтримую Вчення Церкви
  • Чтв, 21/09/2017 - 14:46

Після піррової перемоги британських консерваторів на останніх виборах – партія залишилась при владі, але кількість її представників у парламенті різко зменшилась, найймовірнішим новим очільником партії може стати Джейкоб Різ-Моґґ.

Нещодавно цей британський політик, чия популярність серед консервативно настроєних британців різко почала зростати заявив британським ЗМІ, що він проти абортів, а не проти їхнього обмеження, як рівно ж і те, що він вважає так звані одностатеві «шлюби» повністю неприйнятними, пише хорватський католицький портал «Bitno.net».

«Я – католик, і серйозно сприймаю Вчення Католицької Церкви і повністю його підтримую», - заявив Різ-Моґґ. Він відверто заявив, що етичного боку аборт, у будь-якому випадку, не можливо оправдати та що шлюб – це Таїнсво і як  такий не може бути змінений на користь одностатевих пар.

Чіткі й зрозумілі заяви британського політика викликали бурю нападів на нього у ліво-ліберальній пресі. Здається, вершиною цих нападів стали написи у британському Guardian про те, що такі як Різ-Моґ не мають право на місце в публічному просторі, оскільки його переконання близькі до фашизму.

На дикунські напади ліво-ліберальних ЗМІ зреагували і деякі католицькі єпископи Великої Британії. Так єпископ Шревбері владика Марк Девіс зазначає, що якщо висловлювання політиком його католицьких переконань наражається на таку реакцію, то йдеться про те, що у суспільстві прийнятним вважається ліво-ліберальний екстремізм.