Порада св. Івана Золотоустого для одружених чоловіків
  • Втр, 18/09/2018 - 11:58

Чи ти хоча б раз читав поради св. Івана Золотоустого для подружніх пар? Якщо ні, тоді, без сумніву, прочитай. Вони настільки чудові, що навіть «Катехизм Католицької Церкви» цитує ці слова доктора Церкви.

У 20-ій частині «Бесіди на Послання до Ефесян» св. Іван Золотоустий роздумує над любов’ю між чоловіками і жінками. Частина його промови звучить особливо, коли він говорить про ті слова, які молодий чоловік повинен говорити своїй дружині.

«Я взяв тебе у свої обійми, і я кохаю тебе, люблю понад усе моє життя. Бо життя теперішнє - це ніщо, я прошу, я молю і роблю все, щоб ми, які тут проживаємо, були настільки гідними, щоб і там теж змогли у майбутньому віці безтурботно перебувати разом. Ставлю твою любов понад усе, і найприкріше було б для мене не мати таких самих думок, як твої. Бо наш час тут короткий і швидкоплинний. Однак якщо ми будемо гідними, задовільнивши Бога, щоб обміняти це життя на тамте, тоді ми обоє будемо з Христом і один з одним, із ще більшим задоволенням. Ціную твою прихильність понад усе, і для мене немає нічого гіркішого і болючішого, аніж бути окремо від тебе».

Які чудові слова. Серце кожної жінки розтопилося б, якби вона почула їх від свого чоловіка. Однак лише у випадку, коли вони будуть сказані щиро.

Якби кожна подружня пара мала таку любов, світ був би іншим.

Святий Іване Золотоустий, молись за нас!

Переклад: «Католицький оглядач» за матеріалами ChurchPop