Поразка республіканців на виборах в Іллінойсі – продовження поразки проабортного лобі
  • Птн, 11/11/2016 - 14:38

На довиборах до американського Конгресу Республіканська партія США програла тільки у штаті Іллінойс, де за місце в Палаті представників змагались республіканець Боб Долд та демократ Бред Шнайдер. Боб Долд відомий своєю позицією, яка відмінна від решти американських республіканців – він прихильник «права» на аборт. Саме його проабортні позиції оглядачі приписують його поразку на виборах, інформує LifeSiteNews.

Долд обирався від Іллінойсу в Конгрес у 2011р., 2013р. та у 2015р.. Проте цьогорічна його кампанія включала широке представлення його проабортної позиції, що відвернуло від нього консервативних виборців. Також Долд наголошував у передвиборчій кампанії, що він є прихильником одностатевих «шлюбів».

В часі минулих кампаній, які були для нього успішними, Долд наголошував що він противник фінансування абортів з федерального бюджету, виступав за захист християнських бізнесменів від переслідувань з боку ЛГБТ організацій. В часі своєї роботи конгресменом він голосував за скасування державного фінансування абортів, за обмеження можливості проведення абортів та за закон, яким захищається свобода совісті у випадку звершення абортів, тобто, заборонено змушувати медперсонал брати участь в абортах.