Порошенко буде великим президентом, або буде найбільшим розчаруванням за історію України, - владика Гудзяк
  • Птн, 06/06/2014 - 12:51

Єпископ Української Греко-Католицької Церкви Борис Гудзяк розмірковує, яким може стати для України новообраний президент

Своїми думками він поділився у ефірі Еспресо.TV

Владика вважає дуже позитивною рисою вірність Петра Порошенка родині, але застерегіає від душевної глухоти, яка може спіткати людину, від усвідомлення тої висоти, на яку його вибрали люди. 

"Він з дружиною більш ніж 25 років живе, виховує четверо дітей. Він позитивнох диспозиції, усміхнений, обдарована людина і тепер в нього колосальна відповідальність. Таку довіру, такого президентського вибору ніколи не було і можливо ніколи не буде. Він мусить зрозуміть, що тут мова йде не лише про нього. Звичайно, що його якості теж були чинниками, але люди голосували ха Україну, за мир, за те, щоб жертва Майдану не була розтраченою. Є питання наскільки Петро Порошенко як політик й інші політики вмітиме слухати, почути, зрозуміти де вони є, до чого кличе Бог і люди", - сказав Гудзяк. 

На думку священика, новообраний президент має відмовитись від бізнесу, щоб довести, що ні купити його, як політика і людину, ні продати - не можна. 

"Були на Майдані такі розмови, що кожен політик, який прийде до влади після Майдану, він його брат, друзі кеуми, всі мають збіднити. Я йому пропоную, ми знайомі, я пропоную, щоб він поважно зробив, бо він вже заробив. В країні чудес бізнесу – він побував, він нічого не відкрив для себе. Якщо він може звільнитися від пут, якими можуть бути гроші – це може стати для нього великим перевагою. Він може сказати, що «мене ніколи ніхто не купить, я не продався", - підкреслив владика.