Португалія: християни, євреї, мусульмани проти евтаназії
  • Птн, 21/02/2020 - 12:53

Президент Португалії зустрівся з представниками християн, євреїв та мусульман у справі легалізації евтаназії в цій країні, яку просуває лівий блок. Парламентська дискусія на цю тему відбулася 20 лютого. У багатьох церквах Португалії триває молитва за життя.

У зустрічі з президентом Марселу Ребелу де Соза взяли участь представники Католицької Церкви, протестантських та православних громад, а також мусульмани та євреї. Вони висловили сильну опозицію проти спроб легалізації евтаназії в цій країні та так званої допоміжної смерті. Вони звернулися до президента з проханням скористатися своїм правом вето у випадку, якщо законопроект буде прийнятий.

Ліві середовища впродовж трьох років посилено борються за впровадження цього закону. Їм вдалося заблокувати проект, який просувають католики, щодо організації загальнодержавного референдуму з цього питання. Вони також торпедують проекти розвитку паліативної допомоги та хоспісу. Патріарх Лісабона закликав віруючих у ці вирішальні дні молитися за життя більше, ніж зазвичай.