Португалія: Тиждень семінарій під знаком Святого Року
  • Суб, 05/11/2016 - 18:47

«Спонукувані Божим милосердям», – такою є тема «Тижня семінарій 2016», який від 6 до 13 листопада проводитиметься у Португалії. «Священиче покликання зроджується не лише з поклику, прагнення, внутрішнього імпульсу, але є, насамперед, плодом зустрічі милосердного Бога», – читаємо у посланні з цієї нагоди, оприлюдненому Комісією Єпископської Конференції Португалії з питань покликань.

У документі, підписаному єпископом Віржіліо Антунесом, що очолює згадану комісію, зазначається, що зазначена тема має на мені «підкреслити, що семінарії є місцем, де віруючі юнаки пізнають та поглиблюють Господнє милосердя, що допоможе їм посвятити своє життя служінню ближньому». Ієрарх також вказав на вирішальну роль сім’ї: «Родина, яка не живе стосунками сопричастя, що народжуються з віри, в якій кожен членів не готовий прийняти, зрозуміти й простити іншого, не буде здатною засіяти перші зерна покликання».

«Почуватися відкритими до місії в католицькій Церкві, до священства і целібату, до того, щоб громада стала твоєю родиною, включає радикальне навернення, до якого спроможні лише ті, які під час свого життя зазнали безпосереднього досвіду Божого милосердя», – зазначається у посланні.