Посередині Антарктики є льодова католицька каплиця!
  • Срд, 27/01/2016 - 15:25

Хвалячи Бога на Південному полюсі!

Антарктида є дивним гігантським материком на Південному полюсі нашої планети. Надзвичайні зимові температури більше ста градусів за Фаренгейтом нижче нуля, кілька тисяч людей живуть там в різні періоди часу. І тому, що, як у всіх людей, у них є духовні потреби, є ряд каплиць на різних державних базах.

Просто так сталося, що найпівденніша каплиця є католицька каплиця на аргентинській базі Бельграно II (більш ніж 800 миль від Південного полюсу). І вона є унікальною: вона вирізана з чистого льоду.

Це є постійна крижана печера.

Перша база Бельграно була побудована в 1950-х роках, але від неї довелося відмовитися, так як лід, на якому вона була побудована не був достатньо стабільним. Пошук добрих місць для постійних баз є певною проблемою, так як 98% території Антарктиди покриті льодом. На щастя, уряд Аргентини знайшов близько гектара вільної від льоду суші поруч, і була відкрита база Бельграно II в 1979 році.

Але у льоді поблизу, люди викопали систему тунелів, і побудували католицьку каплицю всередині. Нею, як і раніше, користуються вчені, які працюють на базі сьогодні.

Ось так виглядає вхід до тунелів:

via-histarmar.com .ar-6

via-histarmar.com .ar-5

А ось як виглядає частина системи тунелів зсередини:

via-histarmar.com .ar-7

Ви навряд чи хотіли б застрягти там.

А ось декілька зображень з каплиці:

via-histarmar.com .ar-4

via-histarmar.com .ar-3

via-histarmar.com .ar -768x512

via-histarmar.com .ar-2