Посланець Папи Франциска вручив Митрополиту Василію посвідку коронації Зарваницької ікони
  • Пон, 19/03/2018 - 10:43

16 березня, в Архикатедральному Соборі УГКЦ м. Тернополя в руки Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) було урочисто передано посвідку служби Папських Літургійних церемоній, котра засвідчує про те, що в неділю, 15 жовтня 2017 р. Б., перед служінням Божественної Літургії з обрядом канонізації, в каплиці Милосердя Папської базиліки святого Петра, Святіший Отець Франциск благословив дві корони чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої.

Про передання даного атестата своїми підписами засвідчили: хранитель Папської Захристії отець Паоло Бенедічі та ректор Марійського духовного центру «Зарваниця» митрофорний протоієрей Володимир Фірман.

Митрополит Василій щиро подякував отцю Паоло, який спеціально для цієї події прибув з Ватикану, а також попросив передати щирі вітання та подяку Святішому Отцеві Папі Франциску за те, що Зарваницька ікона здійснила паломництво у Ватикан та за благословення корон для цієї чудотворної ікони.

В свою чергу, отець Паоло, засвідчив про те, що вбачає в цьому знак Божого Провидіння, у цей непростий для України час, коли на Сході країни триває війна. «Спершу Син, у своїй Нерукотворні Іконі Спаса з Едесси – прийшов до Матері, у місці її прослави в чудотворній Зарваниці. А згодом – Мати, прославлена у Зарваницькій Чудотворній Іконі, - прийшла до Свого сина, та до Його намісника на землі. Для мене це є чудо! Це велика історична подія в новітній історії Вселенської Церкви!» - засвідчив отець Паоло Бенедічі, хранитель Папської Захристії.

о. Роман Демуш