Посланець Папи кардинал Краєвський вп’яте після 24 лютого вирушив в Україну
  • Нед, 18/12/2022 - 21:22

Святкуючи Різдво в Україні, Апостольський Елемозинарій буде гарантом розподілення різдвяної збірки, проведеної у Ватикані з метою підтримки тих людей в Україні, яких торкнулися зимові холоди в умовах знищеної російськими ракетними обстрілами інфраструктури.

Ввечері, 17 грудня 2022 р., Дикастерія харитативного служіння, відома також як Апостольська Елемозінерія, поширила повідомлення про те, що Апостольський Елемозинарій кардинал Конрад Краєвський знову вирушає в Україну як посланець Святішого Отця. Окрім того, щоби засвідчити близькість та розраду у вірі, Папський розподілювач милостині хоче особисто доставити мученицькому українському народові плоди солідарності, зібрані протягом цих тижнів: електричні генератори, термобілизну та теплий одяг, тощо.

Як ми повідомляли, кілька тижнів тому кардинал Краєвський оголосив про збірку термобілизни й теплого одягу для потреб українців, які наближаються до Різдва в умовах зими, позначеної знищеною війною інфраструктурою. До збірки долучилися численні жертводавці, а також італійські виробники одягу.

Від початку широкомасштабного вторгнення Префект дикастерії харитативного служіння вже вп’яте їде в Україну з доручення Папи Франциска. Святкуючи Різдво в Україні, після того, як навесні провів там Великий Тиждень, зустрівши Великдень, кардинал Краєвський буде також гарантом розподілення зібраної допомоги, яка цими днями буде доставлена до Львова, а звідтіля меншими транспортними засобами вже перед Різдвом буде доставлена до гуманітарних хабів у зонах найбільшої потреби.