Послання Папи Франциска до молоді з нагоди наближення ВДМ 2019
  • Срд, 21/11/2018 - 14:03
Два місяці залишилося до Всесвітнього Дня Молоді 2019, що наприкінці січня відбудеться в Панамі, Центральна Америка. З цієї нагоди Папа Франциск звернувся до молоді світу з окремим посланням:
 

Дорогі юнаки й дівчата,

Наближаємося до Всесвітнього Дня Молоді, що відзначатиметься наступного січня в Панамі, а його темою буде відповідь Пречистої Діви Марії на Божий поклик: «Ось я, слугиня Господня, нехай зі мною станеться за Твоїм словом» (Лк 1,38).

Її слова – це відважне та великодушне «так». «Так» людини, яка збагнула таємницю покликання: вийти із замкненості в собі та посвятитися служінню іншим. Наше життя знаходить сенс лише в служінні Богові та ближньому.

Існує чимало юнаків і дівчат, віруючих і невіруючих, які після закінчення навчання виявляють бажання допомагати іншим, зробити щось для тих, які страждають. В цьому – сила молоді, сила всіх вас, яка може змінити світ; в цьому – революція, яка може перемогти «могутніх» цієї землі: «революція» служіння.

Посвятися служінню ближньому не означає лише бути готовими діяти; необхідно увійти в діалог з Богом, зайняти поставу слухання, як це зробила Марія. Вона вислухала те, що Їй сказав ангел, і після цього відповіла. Завдяки цим взаєминам з Богом у тиші серця відкриваємо свою ідентичність та покликання, до якого нас взиває Господь, що може виражатися в різних формах: в подружжі, в богопосвяченому житті, в священстві… Все це – способи іти за Ісусом. Важливо відкрити, чого саме Господь очікує від нас і наважитися сказати: «Так».

Марія була щасливою жінкою, бо була великодушною перед Богом і відкрилася на задум, який Він мав щодо Неї. Пропозиції Бога для нас, як і та, яку Він зробив Марії, не призначені для того, щоб погасити мрії, але щоб запалити прагнення; щоб вчинити так, аби наше життя принесло плід, викликало чимало усмішок та втішило багато сердець. Дати ствердну відповідь Богові – це перший крок до того, щоби бути щасливими та ощасливити багатьох людей.

Дорогі юнаки й дівчати, не бійтеся кожен увійти до глибини свого нутра та запитувати Бога: чого ти хочеш від мене? Дозвольте, аби Господь до вас промовив, і побачите, що ваше життя переміниться та наповниться радістю.

Перед вже близьким Всесвітнім Днем Молоді в Панамі заохочую вас приготуватися, беручи участь в усіх ініціативах, які здійснюються для цього. Це допоможе в дорозі до мети. Нехай же в цьому паломництві вас супроводить Пречиста Діва Марія, а Її приклад спонукає бути сміливими та великодушними у відповіді.

Гарної подорожі до Панами! І, будь ласка, не забувайте молитися за мене. До скорої зустрічі.

(переклад о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ)