Послання Папи учасникам Глобального форуму з міграції та розвитку
  • Чтв, 15/12/2016 - 08:19

Святійший Отець закликає державні уряди й регіональну владу до подолання кризи, викликаної масовим переміщенням осіб, нагадуючи, що феномен міграції та розвиток тісно пов'язані з проблемами бідності, війни і торгівлі людьми.

Таке послання Папи Франциска, за підписом кардинала Пароліна, адресоване учасникам Дев'ятого саміту Глобального форуму з міграції та розвитку, який завершився 12 грудня в місті Дакка (Бангладеш).

Апостольський Престол був представлений на форумі заступником секретаря Папської ради з душпастирства мігрантів і мандрівних священиків Габріеле Бентольо, який зачитав послання Папи. У ньому, зокрема, Святіший Отець пише про невідкладність «справжнього глобального лідерства, здатного керувати міжнародною економікою, балансуючи потреби окремих економік в актуальних умовах кризи», а також про необхідність роззброєння, продовольчої безпеки і миру, захисту навколишнього середовища та врегулювання міграційних процесів.

Представник Ватикану виступив на форумі з доповіддю, відзначаючи, що Святійший Престол невпинно ставить на перше місце гідність кожної людини, права і обов'язки мігрантів незалежно від їх міграційного статусу. Мігранти мають право на захист, але і від них потрібні зусилля щодо ставлення до приймаючого їх суспільства, підкреслив представник Святішого Престолу священик Габріеле Бентольо.