Пособник терористів патріарх РПЦ Кирил звинуватив УГКЦ в антиросійській політичній діяльності
  • Чтв, 29/05/2014 - 00:24

Патріарх Московський Кирил заявив, що політична діяльність однієї з трьох найбільших на Україні Церков -  Української Греко-Католицької Церкви під "русофобськими гаслами" в останні місяці кинула "глибоку тінь" на відносини між Російською православною церквою і Ватиканом.

Про це повідомляють РИА «Новости». Українська Греко-Католицька церква зберігає східну обрядовість, але визнає своїм главою Римського Папу. Більшість греко-католиків проживають на заході України, проте Греко-Католицька Церква позиціонує себе як загальноукраїнська, йдеться в повідомленні.

"В останні місяці у зв'язку зі складною політичною ситуацією на Україні на ці відносини (РПЦ та Римо-Католицької Церкви) кинута дуже сумна і глибока тінь. Українська Греко-Католицька Церква, підпорядкована Святому Престолу, займається прямою політичною діяльністю, на жаль використовуючи різкі русофобські гасла і заяви, супроводжує свої публічні декларації прямими випадами проти Російської Православної Церкви", - сказав патріарх у середу під час прийому в МЗС Росії, повідомляє інформагентство.

Як відомо, УГКЦ є проукраїнською церквою, користується авторитетом і повагою у сотень тисяч своїх вірних.

У свою чергу, є неспростовні докази зв'язку РПЦ, очолюваної наближеним до президента Росії Володимира Путіна патріархом РПЦ Кирилом (Гундяєвим) з терористами на сході України. У зв'язку з чим Московський патріархат стрімко втрачає в Україні своїх прихожан.

За матеріалами http://argumentua.com