Посол Іраку: візит Папи в Ур халдейський посприяв би миру у світі
  • Чтв, 11/04/2013 - 12:31

Ірак сильно сподівається, що Святіший Отець "здійснить паломництво на батьківщину Авраама", заявив італійській газеті "Il Мessaggero" посол Іраку при Святому Престолі Хабеб Аль Садр. Він поінформував, що Папі передали офіційне запрошення від влади Іраку відвідати країну. Дипломат сподівається, що Франциску вдасться здійснити паломництво, про яке мріяв Іван Павло II. У ювілейний 2000 рік Папа відвідав Святу Землю, але тодішнє керівництво Іраку не дало дозвіл на відвідування Ура Халдейського.

"Паломництво Папи Франциска в Ірак стало б беззаперечним символом для всіх християн, і могло б зупинити тенденцію до еміграції. (...) Сьогоднішній Ірак зовсім інша країна, він не такий, яким був за Саддама Хусейна, ми почали розвиток, навіть економічний, і дивимося в краще майбутнє », - зазначив Аль Садр. Він вважає, що потрібно зупинити те, від чого пророчо застерігав у 2003 р. Іван Павло II, коли говорив, що "війна в Іраку може перерости з людської трагедії в релігійну катастрофу". Посол нагадав, що 10 років конфлікту принесли 112 тис. жертв серед населення.

Представник Іраку вказав, що Ур Халдейський, який був відкритий археологами тільки в минулому столітті, не став метою паломництв, оскільки в часи Хусейна поблизу нього була створена закрита військова зона. Дипломат вважає, що візит Папи в одне з найдавніших міст землі міг би посприяти поверненню сюди християнських паломників.

За матеріалами: radiovaticana.va