Посол Ізраїлю при Святому Престолі: Екстремізм не матиме впливу на візит Папи
  • Срд, 14/05/2014 - 18:22

Зростаючий вандалізм щодо християнських місць в Ізраїлі, за словами посла цієї країни при Святому Престолі, не матиме ніякого впливу на майбутній візит Папи Франциска на Святу Землю. Йдеться про дії «кількох екстремістів», які не є представниками відносин ізраїльського уряду і більшості населення, сказав Сіен Еврані в інтерв'ю італійській газеті «La Repubblica». Політичні та релігійні лідери засудили недавні інциденти. Сили безпеки роблять все, щоб знайти винних.

Папа Франциск подорожуватиме на Святу Землю 24-26 травня 2014 року. Він відвідає Оман, Вифлеєм і Єрусалим.

Латинський Патріарх Єрусалиму, Архиєпископ Фуад Туаль, говорив у світлі недавніх актів вандалізму щодо християнських місць про «отруєне повітря». Він також припустив, що ізраїльський уряд робить недостатньо, щоб знайти винних.

Посол Ізраїлю зазначив, що християнські спільноти в Ізраїлі мають повну релігійну свободу, а християни є повноправними громадянами країни. Ізраїль – це єдина країна на Близькому Сході, де кількість християн зростає.

Кількість нападів на християнські й арабські місця з боку ізраїльських екстремістів останнім часом значно зросла. Минулого тижня на будинку Конференції Католицьких Єпископів в Єрусалимі вони написали: «Смерть арабам, християнам і всім, хто ненавидить Ізраїль». Єпископи висловили стурбованість у зв'язку з неодноразовими нападами та закликали ізраїльський уряд вжити рішучих заходів.

За матеріалами: be.radiovaticana.va