Посол Польщі про пошкодження муралу Івана Павла ІІ: Може це просто якийсь ідіот написав
  • Пон, 16/10/2017 - 14:34

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло вважає інцидент у Києві з нанесенням антипольських написів на стіну з муралом образу Івана Павла II напередодні його відкриття, справою рук тих, хто незадоволений дружніми відносинами двох країн.

Про це Посол Польщі сказав кореспонденту Укрінформу після відкриття муралу у неділю, 15 жовтня.

"Розслідування триває. Це не в перший і не в останній раз. Є люди, які незадоволені тим, що відносини Польщі та України дуже гарні", – сказав Пєкло.

Посол також зауважив, відповідаючи на уточнююче запитання, що може бути і російській слід, або хуліганство. "Це може бути і російській слід, а може бути, що завгодно. Ідіоти живуть у кожній країні і в Польщі, і Україні, і Британії, і Франції. Може це якийсь ідіот просто взяв і написав", - сказав Пєкло.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні відкриття на будинку №2 по бульвару М.Приймаченко у Києві муралу з образом святого Івана Павла ІІ, у ніч проти 14 жовтня, невідомі фломастером розмалювали свастикою і антипольськими написами стіни цієї будівлі.

Після фіксації поліцією акту вандалізму комунальні служби Печерського району Києва усунули ці написи. Мурал не пошкоджений.

Поліція розпочала кримінальне провадження щодо нанесення написів за статтею 161 Кримінального кодексу України: Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".