Посол України при Святій Столиці: Україна вдячна Папі Франциску за підтримку
  • Суб, 23/08/2014 - 13:04

Пані Тетяна Іжевська, Надзвичайний і Повноважний Посол України при Святому Престолі, напередодні Дня Державного прапора та Дня Незалежності України мала зустріч з Маріо Ґальґано, редактором німецького відділу «Радіо Ватикану», висловлюючи висловила подяку Папі Франциску за його особисту увагу і турботу стосовно кризи на Східній Україні, як також за його постійні заклики до миру й діалогу.

У розмові англійською мовою йшлося про події на Сході України, погляд українського уряду на цю ситуацію, стан і перспективи розвитку дальшої співпраці між Україною та Святим Престолом, актуальні міжнародні питання, як також ініціативи з нагоди відзначень 23-тої річниці Незалежності України.

Пані Іжевська наголосила, що народ України дуже вдячний Святішому Отцеві за постійні заклики до миру та сприяння діалогові, як способові розв’язки кризи, а його особиста увага до цих проблем має особливе значення для українського народу. Пані Посол також зазначила, що молитва Папи Франциска за Україну та заклики до миру є знаком великої солідарності з українським народом.