Посол України при Святому Престолі зустрілася з групою активістів, які цікавляться історією українсько-ватиканських відносин
  • Пон, 31/10/2016 - 09:05

Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська зустрілася у Посольстві з групою українських активістів, науковців, істориків, українознавців та ентузіастів, що прибули до Риму в рамках вшанування пам’яті Папи Римського Інокентія ІІІ, який зробив значний внесок у налагодження відносин Святого Престолу з Галицько-Волинським князівством у ХІІІ ст., що в свою чергу, сприяло подальшому зміцненню його зв’язків з Західною Європою.

Участь у зустрічі взяв також єпископ УГКЦ, канонік папської базиліки Санта Марія Маджоре Іриней Білик. Крім того, серед присутніх був директор Інституту Східної Європи університету «Львівський Ставропігіон», професор Віктор Ідзьо, який є автором низки статей та монографій, що охоплюють зазначений період історії.

Напередодні зазначена група українців з Дніпра, Львова, Тернополя, Ужгорода та Івано-Франківська взяла також участь у загальній аудієнції з Папою Римським Франциском на пл. Св. Петра. та відвідала головні святині Ватикану з якими пов’язана історія України-Русі.