Посол України у Ватикані взяла участь у круглому столі «Схід та Захід: дихання двома легенями»
  • Птн, 14/11/2014 - 19:36

Як повідомляє офіційний сайт Посольства України при Апостольському Престолі, У Римі відбувся круглий стіл «Схід та Захід: дихання двома легенями», метою якого стало обговорення наукової праці прелата Грецької Католицької Церкви Архиєпископа Дімітроса Салахаса.

Зі вступним словом виступили Голова Папської Ради інтерпретації законодавчих текстів кард. Франческо Кокопальмеріо та Секретар Папської Ради сприяння християнської єдності монс. Брайан Фаррел. У заході також взяла участь Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська.

Учасники круглого столу обговорили стан та перспективи міжконфесійного діалогу між християнськими церквами, у тому числі на території України.

У рамках заходу відбулась бесіда Посла Т. Іжевської з Б. Фаррелом та Д. Салахасом. Зокрема, Д. Салахас повідомив про позитивні зрушення в офіційному визнанні і статусі католицької церкви в Греції. Це питання неодноразово порушувалося і було в центрі уваги Посла Т. Іжевської, коли в 2013 році вона мала мандат ОБСЄ в якості спеціального представника з питань боротьби з ксенофобією, расизмом та дискримінацією християн та представників інших релігій.