Посол України у Ватикані зустрілася з редактором французької газети «Ла Круа» та іншими журналістами
  • Срд, 17/12/2014 - 20:00

Як повідомляє Фейсбук-сторінка Посольства України при Апостольському Престолі, Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська провела зустріч з представниками провідних франкомовних ЗМІ – редактором французької газети «Ла Круа» Себастьяном Майларом, кореспондентом інформагентства «Франс Прес» Жаном-Луї де ла Вайсіє, експертом з релігійних питань Івом Хаманом та журналістом, прес-секретарем Лицарського Єрусалимського Ордену Франсуа Вайне.

Під час зустрічі Посол України розповіла про останні події на Сході України, стан та перспективи реалізації Мирного плану Президента з врегулювання ситуації на Донбасі, про релігійну ситуацію в Україні та співробітництво із Святим Престолом.

Учасники зустрічі також обговорили можливі шляхи та формат подальшої співпраці між Посольством та ЗМІ, домовились про обмін інформацією, у тому числі за допомогою соціальних мереж, а також обмінялись думками щодо актуальних подій, результатів візиту Папи Римського Франциска до Туреччини, підсумків 21-ого Міністерського засідання держав-учасниць ОБСЄ в м. Базель та візиту в Україну Папського посланця кардинала Кристофа Шенборна.