Постсоборова зустріч українських громад у Валенсії
  • Птн, 17/06/2016 - 09:36

11 червня 2016 року у м. Валенсії (Іспанія) відбулась постсоборова зустріч «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом». Зустріч розпочалась Архієрейською Літургією, яку очолив Владика Діонісій Ляхович у співслужінні пасторального координатора о. Сергія Знака та священиків, які прибули з різних міст Іспанії. У проповіді єпископ зробив особливий наголос на те, що «жива парафія» повинна мати образ живої нероздільної Трійці, де є все спільне і єдине.

У зустрічі взяли участь понад 50-ть делегатів з більшості українських церковних спільнот Іспанії, як і також майже всі священики, які душпастирюють в зазначеній країні.

Під час зустрічі Владика Діонісій представив процес створення ординаріяту для вірних східного обряду на теренах Іспанії. Як нещодавно стало відомо, ординарієм Папа Франциск проголосив Архиєпископа Мадриду Монсеньйора Карлоса Осоро.

Згодом о. Василь Бойко, координатор зі стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» від УГКЦ в Іспанії,  провів представлення резолюцій собору з 6 складових живої парафії. Після цього відбулося обговорення цих складових в малих групах щодо можливості втілення їх в українських громадах в Іспанії.

На завершення зустрічі всі могли скоштувати смачної валенсійської паельї.

Слід відзначити, що деякі учасники зустрічі разом зі своїми капеланами подолали  понад 800 км, за що їм та всім іншим висловлюється вдячність за активну участь в парафіяльному живому житті.