Посвячення військового храму в Лівані. Папа: через молитву ставати свідками миру
  • Срд, 20/03/2019 - 09:39

Через Державного Секретаря Святіший Отець розділив радість з учасниками посвячення храму на базі миротворців ООН на півдні Лівану.

«Нехай же нове місце богопочинання стане постійним закликом зустрічатися з Господом у молитовній близькості, аби свідчити Його в щоденному житті, стаючи свідками миру й братерства», – такі побажання Папи Франциска знаходимо в телеграмі, яку від його імені кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав на ім’я єпископа Санто Марчяно, італійського військового ординарія, з нагоди посвячення храму святого Івана ХХІІІ та Пресвятої Марії, Краси Кармелю, й душпастирського комплексу на військовій базі миротворчої місії ООН UNIFIL на півдні Лівану, неподалік від кордону з Ізраїлем.

Святіший Отець скеровує до учасників церемонії свою «доброзичливу думку», високо оцінивши це «значуще починання», запевняючи «молитовну згадку та охоче засилає особливе апостольське благословення».

Спільними зусиллями

Всього лиш один місяць проминув відтоді, як було закладено наріжний камінь під спорудження цього храму, який був зведений за підтримки християн усіх конфесій, а також мусульман, як шиїтів, так і сунітів. Саме 65 років тому Папський Легат Джузеппе Ронкаллі, майбутній святий Іван ХХІІІ, відвідував Ліван, аби коронувати статую Пресвятої Марії, Цариці Лівану.

Папа миру

«Сьогодні Папа Іван повертається до Лівану як святий і покровитель італійського війська. Папа миру прибуває до цього свого дому, бажаючи допомогти нам зрозуміти, яка велика відповідальність за мир лежить на збройних силах», – сказав єпископ Марчяно у проповіді під час посвячення храму, що відбулося ввечері, 18 березня.

Нагадавши, що святий Іван ХХІІІ свого часу був військовим капеланом та Апостольським нунцієм в цьому регіоні, військовий єпископ зазначив, що сьогодні він заохочує миротворців «будувати маршрути примирення та мирного й плідного співжиття між культурами, расами і релігіями».