«Потрібна молода енергія, щоб перемогти втому старого й переможеного суспільства», — кардинал Ґвалтьєро Бассетті до прочан у Зарваниці
  • Пон, 16/07/2018 - 11:08

Кардинал Ґвалтьєро Бассетті, Президент Італійської Єпископської Конференції, який був особливим гостем цьогорічної Всеукраїнської прощі до Зарваниці, в суботу, майже опівночі, щиро подякував за гостинність і свідчення віри.

«Численні свічки, котрі горять сьогодні перед цією святинею, – свідчення багатьох вогників віри, які, єднаючись разом, показують світу те могутнє світло вістки любові Ісуса, Спасителя усіх людей», – зазначив кардинал Бассетті.

На його думку, сучасне суспільство зневажає цінності життя, значення сім’ї та християнської спільноти, надаючи перевагу індивідуалізму й егоїстичній любові до власного добробуту. Однак саме в сім’ї передається автентична віра та здобувається перший досвід любові.

«Церква активно спонукатиме молодь усіх континентів повернутися у перші ряди будівничих Церкви і народу, не стояти осторонь, а стати активною частиною своїх спільнот», – наголосив він.

Кардинал Ґвалтьєро Бассетті переконаний, що потрібна молода енергія, щоб перемогти втому старого й переможеного суспільства, потрібні молоді гарячі серця, здатні на самопожертву, щоб заплатити високу ціну істини і добра.