Поведінка Папи не викликає занепокоєнь стосовно його безпеки
  • Нед, 29/09/2013 - 20:13

Ми є пильні, але поведінка Папи не викликає особливого занепокоєння про його безпеку – так комендант ватиканської жандармерії Доменіко Джані відреагував на занепокоєння щодо поведінки Папи Франциска, який часто порушував багато запобіжних заходів.

Під час урочистості з нагоди свята жандармерії Джані наголосив: «Папу Франциска треба сприймати як когось особливого. Це людина, яка насамперед є священиком, а його завданням є присутність». Комендант формації, яка дбає про безпеку Папи разом з швейцарською гвардією, висловив переконання, що попри те, що він долає всі перешкоди і прагне до якнайближчого контакту з віруючими, ризик є «мінімальним». Він запевнив, що жандармерія зберігає спокій.

«Звичайно, при Папі Франциску довелося змінити багато речей у наших діях», – сказав комендант Джані. «Ми знаємо, – сказав він, – його прагнення бути якомога ближче до народу».

 «Папа розуміє труднощі нашої роботи», – сказав Доменіко Джані. Він нагадав, що ватиканські жандарми отримали подяку від Папи після його паломництва до Бразилії.

Ця липнева поїздка, згідно з думкою коментаторів, була величезним випробуванням для всіх, хто охороняв безпеку Папи. Уже першого дня, відразу після його прибуття в Ріо-де-Жанейро, всі служби зіткнулися з гігантським хаосом на вулицях мегаполісу під час проїзду автомобіля Папи. Авто надовго застрягло у пробці, а віруючі майже лягали на капот, щоб привітати і доторкнутися до Папи Франциска.

Багато роботи має вся папська охорона щотижня під час загальних аудієнцій середи на площі святого Петра за участю десятків тисяч людей. Як перед зустріччю, так і після неї Папа Франциск довго об’їжджає сектори, вітаючись з віруючими. Іноді він виходить з папамобіля і підходить до людей. Папа якось навіть скуштував  напій, який йому запропонували вірні.

За матеріалами: deon.pl