Повний текст листа Бенедикта ХVІ до монс. Даріо Віґано
  • Срд, 14/03/2018 - 19:16

Вчора у ЗМІ з’явилися витяжки з листа Бенедикта ХVІ до префекта Ватиканського Секретаріату у справах комунікацій монс. Даріо Віґано. Дивним є два факти, які пов’язують з цим листом. Перший – лист, опублікований 13 березня, був підписаний ще 7 лютим цього року і є відповіддю на лист монс. Віґано від 12 січня цього року. Іншим дивним моментом є те, що цей лист неопублікований цілком, а лише витяжки з цього листа, хоча на вчорашній прес-конференції монс. Віґано зачитав лист уцілому.

New Catholic Register подає повний текст листа, з перекладом якого нижче можете ознайомитись.

7 лютого 2018 р.

Преподобний Монсеньйоре,

Дякую Вам за Ваш приємний лист від 12 січня та за дар, який його супроводжував, - 11 невеликих томів  в редакції Роберто Реполе.

Вітаю цю ініціативу, мета якої протиставитись безглуздим упередженням, згідно з якими, начебто Папа Франциск був лише практичною людиною без потрібної теологічної і філософської формації, а я б мав бути виключно теологічним теоретиком без зв’язку з реальністю життя християн сьогодення.

Ця невелика праця справедливо вказує на те, що Папа Франциск – людина глибокої філософської та теологічної формації й у тому сенсі вони допомагають побачити внутрішню тяглість між двома понтифікатами, не дивлячись на різницю в стилі й темпераменті.

Проте, не відчуваю, що міг би написати короткий й змістовний текст стосовно цього, оскільки я цілого життя завжди вважав, що буду писати й висловлюватись тільки про книги, які я дійсно прочитав. На жаль, навіть із чисто фізичних причин, я не маю можливості прочитати у найближчому часі одинадцять малих томів, тим більше, що я маю інші зобов’язання, на які погодився.

Я певен, що ви поставитесь із розумінням і сердечно вітаю Вас

Ваш

Бенедикт ХVІ