«Поїзд до життя». Ювілейна ініціатива для тих, які приїжджають на лікування до Риму
  • Чтв, 19/05/2016 - 13:28

Кілька сотень людей, між якими «паломники здоров’я», тобто ті, які приїхали до Риму на лікування, зможуть взяти участь в оригінальній ініціативі «Поїзд до життя», приуроченій Рокові Милосердя. В суботу, 21 травня 2016 р., вранці, історичний потяг привезе їх з римського вокзалу Терміні до Ватиканської залізничної станції.

Організатором цієї акції та підтримки Фундації Італійських Державних Залізниць є Асоціація «CasAmica» (Дружній дім), яка приймає у своїх структурах людей, які приїжджають до Вічного Міста у пошуках якісного медичного обслуговування. Це, зокрема, діти, що лікуються у ватиканській педіатричній лікарні «Дитяти Ісуса», та їхні батьки.

Поїзд, що суботнього ранку вирушить до «найкоротшої в світі національної залізниці» складатиметься із відреставрованого паровоза 20-х років та вагонів з 30-х років минулого століття, між якими буде вагон преміум-класу із «Президентського поїзда». Півтисячі паломників, які після сорока 40-хвилинного переїзду прибудуть на Ватиканську станцію, матимуть змогу пройти через Святі Двері базиліки Святого Петра, прогулятися ватиканськими садами й відвідати Історичний музей Ватиканського Радіо.

«З нагоди надзвичайного Святого Року Милосердя, цією ініціативою ми бажаємо привернути увагу країни та інституцій до величезних страждань і труднощів, яких щороку в Італії зазнають понад 400 тисяч “паломників здоров’я”, – зазначає Лучія Ведані, засновник і президент Асоціації CasAmica, – змушених залишити свій дім та переїхати до іншого міста, шукаючи якісне медичне обслуговування».

Прибувши до Ватикану, паломники пішки перейдуть від залізничної станції до базиліки, проходячи повз «Дім святої Марти», в якому мешкає Папа Франциск. Після переходу через Святі Двері їх привітає кардинал Джанфранко Равазі, Президент Папської Ради в справах культури. А в той час, як родини відвідуватимуть ватиканські сади і музей Радіо Ватикану, відбуватиметься симпозіум на тему «Краса врятує світ, врятуймо красу» за участі кардинала Равазі та Міністра Культури і Туризму Італії Даріо Франческіні.