Позачергова зустріч очільників дикастерій: суттєві служіння гарантовані
  • Птн, 13/03/2020 - 14:48

Дикастерії та структури Святого Престолу працюватимуть, щоби запевнити важливі служіння для Вселенської Церкви, застосовуючи всі необхідні санітарні норми.

Ватиканський прес-центр інформує про те, що у четвер, 12 березня 2020 р., у старому залі синодальних засідань у Ватикані, під проводом кардинала П’єтро Пароліна, Державного Секретаря Святого Престолу, відбулося позачергове міждикастеріальне засідання, в якому взяли участь очільники відомств Римської Курії.

Як зазначається, головною метою обговорень була координація діяльності дикастерій та прийняття відповідних рішень, що стосуються персоналу, в контексті заходів, впроваджених з метою запобігання поширенню коронавірусу. В цьому контексті постановлено, що відомства та установи Святого Престолу та Держави-Міста Ватикану залишатимуться відчиненими, щоб забезпечити суттєві служіння для Вселенської Церкви, координуючи діяльність з Державним Секретаріатом і застосовуючи всі санітарні приписи та механізми гнучкості щодо праці, визначені та поширені попередніми днями.