Позитивна реакція мусульман на візит Папи на Лампедузу
  • Пон, 15/07/2013 - 18:49

Відвідини Франциском африканських біженців на середземноморському острові Лампедуза викликало позитивну реакцію в арабському світі. "Цей жест Папи відмінний, він був здійснений в потрібний час", − сказав марокканський журналіст Абубакр Джамаї німецькому католицькому інформаційному агентству "KNA".

Візитом на невеликий острів біля узбережжя Тунісу Папа нагадав європейським політичним елітам, що не треба  реагувати на незаконних мігрантів з неприязню, а працювати на благо цих людей. "Європа і арабські країни повинні знайти спільний, гуманний спосіб вирішення цієї кризи", − вважає Джамаї. Він повідомив про високу оцінку візиту Папи з боку мігрантів-мусульман і назвав це позитивним сигналом для взаємин між Католицькою Церквою та ісламом.

Минулого понеділка Святіший Отець відвідав середземноморський острів Лампедуза, розташований на південь від Сицилії. Таким чином Понтифік хотів звернути увагу міжнародної спільноти на долі тисяч людей, які, ризикуючи своїм життям, вирушають у подорож на перевантажених човнах, щоб потрапити до Європи. Франциск згадав про тисячі осіб, які потонули під час переправи. На острів майже щодня прибувають судна з сотнями нових біженців, в основному з Північної Африки.

Під час свого візиту Франциск говорив про феномен "глобальної байдужості", який поширився в сучасному світі, коли страждання інших вже нікого не зачіпають і не хвилюють. Він вибачився за байдужість багатьох християн, які закриваються перед ближніми у власному благополуччі, а також за політиків, які своїми рішеннями провокують ситуації, які призводять до таких трагедій, як на Лампедузі.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va