Познань: листопадова ініціатива солідарності з українцями
  • Втр, 01/11/2022 - 15:57

В рамках акції «Світелко для України», яка проводиться в контексті поминальних днів, збиратимуться свічки, теплі ковдри та спальні мішки для мешканців українських міст, позбавлених електропостачання.

«Купуючи лампадки для своїх померлих, пам’ятайте також про живих, про тих, хто живе без електричного струму в підвалах своїх домівок у знищених українських містах», – із таким заохоченням у контексті поминальних днів до мешканців польського міста Познань звернулася гуманітарна фундація «Redemptoris Missio» та Місіонери Облати Непорочної Діви Марії, організувавши збір свічок, ковдр і спальних мішків для України.

Ініціатива «Світелко для України», до якої приєдналися різні парафії Познані, триватиме протягом листопада. Волонтери також збиратимуть свічки при познанських цвинтарях. До ініціативи можна приєднатися також, склавши грошову пожертву. За зібрані кошти будуть придбані згадані речі.

Як зазначається у повідомленні фундації, нещодавно її відвідав Віталій з Ізюма на Харківщині, який попросив саме про таку допомогу, якої дуже потребують люди, що живуть в ушкоджених будинках. В основному це похилі віком або ті, хто не має куди втікати з міста, в якому знищена цивільна інфраструктура.