Працівники БФ «Карітас СДЄ» вчилися методу мотиваційного діалогу
  • Пон, 17/12/2018 - 15:13

А з 12-14 грудня 2018 р у БФ «Карітас СДЄ» пройшло навчання, яке готує до проведення терапевтичної та профілактичної роботи на основі мотиваційного діалогу.

У цьому навчання взяли участь терапевти та працівники Карітасу, а також ЗРЦ «Назарет». У навчанні взяло участь - 20 осіб, представляючи різні сфери соціальної, лікувальної та благодійної діяльності Центру. Заняття проводив  д-р. Кшиштоф Осташевський з Інституту психіатрії та неврології в Варшаві.

Семінар проходив в дуже хорошій атмосфері. Робота лекцій та семінару супроводжувались великою прихильністю учасників, які задавали багато питань та розширили свої навички, навчившись за власним досвідом. Навчальна зустріч - це можливість подумати про способи спілкування не лише із  пацієнтами, але й з власними дітьми, подружжям та іншими близькими людьми.

Вкінці вишколу о. Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»,  подякував польським експертам з Польщі, за роботу та вручив подячні грамоти від владики Ярослава (Приріза).

Довівдка: У профілактичній роботі з молоддю з групи ризику та в терапевтичній роботі з наркозалежними дуже корисним інструментом є метод мотиваційного діалогу, розроблений Вільямом Р. Міллером та Стівеном Ролліком. Коротко він може бути описаний як спосіб спілкування (розмови), що веде до стимулювання або зміцнення в молодій людині (пацієнта) внутрішньої мотивації до зміни через дослідження та подолання своїх амбівалентних почуттів і ставлення до його ризикованої поведінки (наркоманії). Цей метод успішно використовується в Польщі та інших країнах ЄС у профілактичній роботі з молодими людьми, які випадково або проблемно використовують психоактивні речовини та в терапевтичній роботі з наркозалежними. Результати оціночних досліджень свідчать про дуже хороший прийом цієї методики підлітками та дорослими пацієнтами та перспективну ефективність цього методу.

Уляна Яжик, прес – служба БФ «Карітас»