Працівники NASA звинуватили цю Агенцію у релігійній цензурі
  • Чтв, 11/02/2016 - 17:30

Працівники NASA звинуватили агентство у «відкритій релігійній дискримінації» через цензурування імені Ісус, яке працівники-християни вживали у своїх електронних листах.

У 2001 році робітники Космічного центру Джонсон (Johnson Space Center, який належить до NASA), що у Техасі, створили клуб прослави JSC. У травні 2015 року групою цих людей до щоденного листа, який надсилається усім працівникам центру, було включено оголошення про зустріч «прослави» під назвою «Ісус – наше життя». А через кілька днів, юристи NASA повідомили президента клубу, що оголошення було недоречним, оскільки могло бути витлумачено, що NASA схвалює певні релігійні переконання.

«Метою нашого клубу є просто заохочувати один одного, молитися разом, і поклонятися Богу», - сказала прес-секретар клубу Софія Сміт в заяві для преси. «Наші зустрічі відкриті для всіх, хто хотів би молитись чи є зацікавлений у тому, що ми робимо»

«Цензурування імені Ісуса у листах під авторством співробітників є абсолютно незаконним», - сказав Джеремі Діс, старший радник Інституту свободи. «Блокування оголошення релігійного клубу тільки тому, що воно містить ім'я "Ісус"є кричущою релігійною дискримінацією. Ми закликаємо NASA припинити їх цензуру і вибачитися».

Представник NASA Карен Нортон сказала для LifeSiteNews: «NASA не забороняє використання будь-яких конкретних релігійних імен в листах співробітників або в інших внутрішніх комунікаціях. Проте, NASA, як і будь-який інший державний орган, чітко дотримується закону у таких питаннях», - сказала Нортон, чиї показання були відправлені в інші агентства новин.